Portal - LGPD

O que é LGPD?

 

​A Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais (LGPD) estabelece diretrizes importantes e obrigatórias para a coleta, processamento e armazenamento de dados pessoais. Ela foi inspirada na GDPR (General Data Protection Regulation), que entrou em vigência em 2018 na União Europeia, trazendo grandes impactos para empresas e consumidores.

 

No Brasil, a LGPD (Lei nº 13.709, de 14/8/2018) entrou em vigor em 18 de setembro de 2020, representando um passo importante para o Brasil. Com isso, passamos a fazer parte de um grupo de países que contam com uma legislação específica para a proteção de dados dos seus cidadãos. Diante dos atuais casos de uso indevido, comercialização e vazamento de dados, as novas regras garantem a privacidade dos brasileiros, além de evitar entraves comerciais com outros países.


A legislação se fundamenta em diversos valores e tem como principais objetivos:
 

  • Assegurar o direito à privacidade e à proteção de dados pessoais dos usuários, por meio de práticas transparentes e seguras, garantindo direitos fundamentais.
     

  • Estabelecer regras claras sobre o tratamento de dados pessoais.
     

  • Fortalecer a segurança das relações jurídicas e a confiança do titular no tratamento de dados pessoais, garantindo a livre iniciativa, a livre concorrência e a defesa das relações comerciais e de consumo.
     

  • Promover a concorrência e a livre atividade econômica, inclusive com portabilidade de dados.

banner-lgpd-2.png

SAIBA MAIS SOBRE CADA TÓPICO DA LEI

Conhecendo a LGPD


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla ultrices viverra libero, varius eleifend lorem tincidunt eu. Praesent feugiat, leo sed auctor sollicitudin, ligula felis aliquam tortor, vitae mollis metus lacus pretium augue. Pellentesque ac est rutrum, tristique erat eget, placerat eros. Pellentesque felis turpis, euismod ut ligula at, dapibus placerat tortor. Pellentesque rutrum sollicitudin auctor. Curabitur tincidunt nunc quis ante convallis volutpat. Etiam elementum, purus sit amet efficitur mollis, justo turpis mollis elit, quis lacinia nisl nisl quis nisl. Quisque at leo malesuada, accumsan nisi vel, venenatis libero. Phasellus tincidunt odio quis justo mollis, ut vestibulum erat condimentum. Phasellus at tortor elit. Praesent vitae tincidunt ipsum. In vitae nisi eu nulla feugiat interdum id nec augue. Aliquam condimentum feugiat dolor. Pellentesque faucibus eu sapien non pharetra. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus rutrum velit nec fringilla elementum. Aenean suscipit posuere nulla. Aenean scelerisque magna vitae nisi facilisis, non maximus ipsum faucibus. Maecenas eu nibh erat. Phasellus vel ipsum eu dui hendrerit maximus. Donec quis ipsum urna. Nam tellus sem, varius a suscipit vitae, pellentesque quis lorem. Nulla imperdiet diam sapien, et tincidunt est feugiat ac. Vestibulum non felis malesuada nulla venenatis hendrerit at a lorem. Mauris eu ex ligula. Fusce rhoncus erat consectetur ligula placerat, non volutpat enim hendrerit. Proin at sapien in mi venenatis egestas in at ligula. In purus ligula, varius in mollis ac, semper sit amet sem. Nam imperdiet mollis arcu, ac vehicula ex scelerisque nec. Vestibulum eget lacus sed leo bibendum porta at in mauris. Aenean id lacus ac tortor varius tincidunt. Vivamus vitae rhoncus mauris. Nulla ut porta metus, a ullamcorper dolor. Aliquam nec erat nisi. Duis interdum lacus sit amet mi porttitor, sed laoreet neque facilisis. Curabitur tempus, elit vel lacinia hendrerit, magna lacus vulputate enim, pellentesque dapibus arcu est sit amet massa. Aliquam bibendum cursus nisi pellentesque elementum. Phasellus arcu velit, eleifend sit amet felis vel, vehicula sodales quam. Phasellus et facilisis libero. Nunc non nisl sapien. Maecenas tincidunt auctor nunc, sed pulvinar tortor molestie at. Suspendisse placerat ligula eu ex dapibus, luctus cursus enim ornare. Mauris eget posuere tortor, eu luctus purus. Nunc accumsan sagittis arcu, et pulvinar augue efficitur ut. Integer porttitor nunc eu quam gravida interdum. Maecenas congue dui eu sem iaculis, sed faucibus diam faucibus. Phasellus dictum nibh vel erat efficitur, sed congue ipsum tempus. Maecenas justo elit, efficitur nec mollis a, fringilla in diam. Praesent dolor nisl, sagittis finibus lorem in, lacinia dignissim ante. Cras bibendum tincidunt dui ac volutpat. In nulla leo, sagittis a odio ac, imperdiet ullamcorper quam. Curabitur ac tempor ipsum, id commodo ante. Donec lobortis ipsum in ex auctor posuere. Nunc eu magna sed augue ultricies tincidunt ut at metus. Etiam sed auctor sem. Praesent ut pulvinar mi. Phasellus lorem ipsum, pulvinar quis libero vitae, varius interdum sapien. Nullam dignissim suscipit eros, id hendrerit metus commodo vitae. Donec vehicula, massa non sodales facilisis, dolor eros placerat magna, ac pharetra dolor velit eu leo. Duis scelerisque eleifend justo, sit amet volutpat dolor dictum eget.




Comitê Gestor de Proteção de Dados


  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla ultrices viverra libero, varius eleifend lorem tincidunt eu. Praesent feugiat, leo sed auctor sollicitudin, ligula felis aliquam tortor, vitae mollis metus lacus pretium augue. Pellentesque ac est rutrum, tristique erat eget, placerat eros. Pellentesque felis turpis, euismod ut ligula at, dapibus placerat tortor. Pellentesque rutrum sollicitudin auctor. Curabitur tincidunt nunc quis ante convallis volutpat. Etiam elementum, purus sit amet efficitur mollis, justo turpis mollis elit, quis lacinia nisl nisl quis nisl. Quisque at leo malesuada, accumsan nisi vel, venenatis libero. Phasellus tincidunt odio quis justo mollis, ut vestibulum erat condimentum. Phasellus at tortor elit. Praesent vitae tincidunt ipsum. In vitae nisi eu nulla feugiat interdum id nec augue. Aliquam condimentum feugiat dolor. Pellentesque faucibus eu sapien non pharetra. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus rutrum velit nec fringilla elementum. Aenean suscipit posuere nulla. Aenean scelerisque magna vitae nisi facilisis, non maximus ipsum faucibus. Maecenas eu nibh erat. Phasellus vel ipsum eu dui hendrerit maximus. Donec quis ipsum urna. Nam tellus sem, varius a suscipit vitae, pellentesque quis lorem. Nulla imperdiet diam sapien, et tincidunt est feugiat ac. Vestibulum non felis malesuada nulla venenatis hendrerit at a lorem. Mauris eu ex ligula. Fusce rhoncus erat consectetur ligula placerat, non volutpat enim hendrerit. Proin at sapien in mi venenatis egestas in at ligula. In purus ligula, varius in mollis ac, semper sit amet sem. Nam imperdiet mollis arcu, ac vehicula ex scelerisque nec. Vestibulum eget lacus sed leo bibendum porta at in mauris. Aenean id lacus ac tortor varius tincidunt. Vivamus vitae rhoncus mauris. Nulla ut porta metus, a ullamcorper dolor. Aliquam nec erat nisi. Duis interdum lacus sit amet mi porttitor, sed laoreet neque facilisis. Curabitur tempus, elit vel lacinia hendrerit, magna lacus vulputate enim, pellentesque dapibus arcu est sit amet massa. Aliquam bibendum cursus nisi pellentesque elementum. Phasellus arcu velit, eleifend sit amet felis vel, vehicula sodales quam. Phasellus et facilisis libero. Nunc non nisl sapien. Maecenas tincidunt auctor nunc, sed pulvinar tortor molestie at. Suspendisse placerat ligula eu ex dapibus, luctus cursus enim ornare. Mauris eget posuere tortor, eu luctus purus. Nunc accumsan sagittis arcu, et pulvinar augue efficitur ut. Integer porttitor nunc eu quam gravida interdum. Maecenas congue dui eu sem iaculis, sed faucibus diam faucibus. Phasellus dictum nibh vel erat efficitur, sed congue ipsum tempus. Maecenas justo elit, efficitur nec mollis a, fringilla in diam. Praesent dolor nisl, sagittis finibus lorem in, lacinia dignissim ante. Cras bibendum tincidunt dui ac volutpat. In nulla leo, sagittis a odio ac, imperdiet ullamcorper quam. Curabitur ac tempor ipsum, id commodo ante. Donec lobortis ipsum in ex auctor posuere. Nunc eu magna sed augue ultricies tincidunt ut at metus. Etiam sed auctor sem. Praesent ut pulvinar mi. Phasellus lorem ipsum, pulvinar quis libero vitae, varius interdum sapien. Nullam dignissim suscipit eros, id hendrerit metus commodo vitae. Donec vehicula, massa non sodales facilisis, dolor eros placerat magna, ac pharetra dolor velit eu leo. Duis scelerisque eleifend justo, sit amet volutpat dolor dictum eget.




Encarregado pelo tratamento de dados pessoais


  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla ultrices viverra libero, varius eleifend lorem tincidunt eu. Praesent feugiat, leo sed auctor sollicitudin, ligula felis aliquam tortor, vitae mollis metus lacus pretium augue. Pellentesque ac est rutrum, tristique erat eget, placerat eros. Pellentesque felis turpis, euismod ut ligula at, dapibus placerat tortor. Pellentesque rutrum sollicitudin auctor. Curabitur tincidunt nunc quis ante convallis volutpat. Etiam elementum, purus sit amet efficitur mollis, justo turpis mollis elit, quis lacinia nisl nisl quis nisl. Quisque at leo malesuada, accumsan nisi vel, venenatis libero. Phasellus tincidunt odio quis justo mollis, ut vestibulum erat condimentum. Phasellus at tortor elit. Praesent vitae tincidunt ipsum. In vitae nisi eu nulla feugiat interdum id nec augue. Aliquam condimentum feugiat dolor. Pellentesque faucibus eu sapien non pharetra. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus rutrum velit nec fringilla elementum. Aenean suscipit posuere nulla. Aenean scelerisque magna vitae nisi facilisis, non maximus ipsum faucibus. Maecenas eu nibh erat. Phasellus vel ipsum eu dui hendrerit maximus. Donec quis ipsum urna. Nam tellus sem, varius a suscipit vitae, pellentesque quis lorem. Nulla imperdiet diam sapien, et tincidunt est feugiat ac. Vestibulum non felis malesuada nulla venenatis hendrerit at a lorem. Mauris eu ex ligula. Fusce rhoncus erat consectetur ligula placerat, non volutpat enim hendrerit. Proin at sapien in mi venenatis egestas in at ligula. In purus ligula, varius in mollis ac, semper sit amet sem. Nam imperdiet mollis arcu, ac vehicula ex scelerisque nec. Vestibulum eget lacus sed leo bibendum porta at in mauris. Aenean id lacus ac tortor varius tincidunt. Vivamus vitae rhoncus mauris. Nulla ut porta metus, a ullamcorper dolor. Aliquam nec erat nisi. Duis interdum lacus sit amet mi porttitor, sed laoreet neque facilisis. Curabitur tempus, elit vel lacinia hendrerit, magna lacus vulputate enim, pellentesque dapibus arcu est sit amet massa. Aliquam bibendum cursus nisi pellentesque elementum. Phasellus arcu velit, eleifend sit amet felis vel, vehicula sodales quam. Phasellus et facilisis libero. Nunc non nisl sapien. Maecenas tincidunt auctor nunc, sed pulvinar tortor molestie at. Suspendisse placerat ligula eu ex dapibus, luctus cursus enim ornare. Mauris eget posuere tortor, eu luctus purus. Nunc accumsan sagittis arcu, et pulvinar augue efficitur ut. Integer porttitor nunc eu quam gravida interdum. Maecenas congue dui eu sem iaculis, sed faucibus diam faucibus. Phasellus dictum nibh vel erat efficitur, sed congue ipsum tempus. Maecenas justo elit, efficitur nec mollis a, fringilla in diam. Praesent dolor nisl, sagittis finibus lorem in, lacinia dignissim ante. Cras bibendum tincidunt dui ac volutpat. In nulla leo, sagittis a odio ac, imperdiet ullamcorper quam. Curabitur ac tempor ipsum, id commodo ante. Donec lobortis ipsum in ex auctor posuere. Nunc eu magna sed augue ultricies tincidunt ut at metus. Etiam sed auctor sem. Praesent ut pulvinar mi. Phasellus lorem ipsum, pulvinar quis libero vitae, varius interdum sapien. Nullam dignissim suscipit eros, id hendrerit metus commodo vitae. Donec vehicula, massa non sodales facilisis, dolor eros placerat magna, ac pharetra dolor velit eu leo. Duis scelerisque eleifend justo, sit amet volutpat dolor dictum eget.




Direito dos Titulares


  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla ultrices viverra libero, varius eleifend lorem tincidunt eu. Praesent feugiat, leo sed auctor sollicitudin, ligula felis aliquam tortor, vitae mollis metus lacus pretium augue. Pellentesque ac est rutrum, tristique erat eget, placerat eros. Pellentesque felis turpis, euismod ut ligula at, dapibus placerat tortor. Pellentesque rutrum sollicitudin auctor. Curabitur tincidunt nunc quis ante convallis volutpat. Etiam elementum, purus sit amet efficitur mollis, justo turpis mollis elit, quis lacinia nisl nisl quis nisl. Quisque at leo malesuada, accumsan nisi vel, venenatis libero. Phasellus tincidunt odio quis justo mollis, ut vestibulum erat condimentum. Phasellus at tortor elit. Praesent vitae tincidunt ipsum. In vitae nisi eu nulla feugiat interdum id nec augue. Aliquam condimentum feugiat dolor. Pellentesque faucibus eu sapien non pharetra. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus rutrum velit nec fringilla elementum. Aenean suscipit posuere nulla. Aenean scelerisque magna vitae nisi facilisis, non maximus ipsum faucibus. Maecenas eu nibh erat. Phasellus vel ipsum eu dui hendrerit maximus. Donec quis ipsum urna. Nam tellus sem, varius a suscipit vitae, pellentesque quis lorem. Nulla imperdiet diam sapien, et tincidunt est feugiat ac. Vestibulum non felis malesuada nulla venenatis hendrerit at a lorem. Mauris eu ex ligula. Fusce rhoncus erat consectetur ligula placerat, non volutpat enim hendrerit. Proin at sapien in mi venenatis egestas in at ligula. In purus ligula, varius in mollis ac, semper sit amet sem. Nam imperdiet mollis arcu, ac vehicula ex scelerisque nec. Vestibulum eget lacus sed leo bibendum porta at in mauris. Aenean id lacus ac tortor varius tincidunt. Vivamus vitae rhoncus mauris. Nulla ut porta metus, a ullamcorper dolor. Aliquam nec erat nisi. Duis interdum lacus sit amet mi porttitor, sed laoreet neque facilisis. Curabitur tempus, elit vel lacinia hendrerit, magna lacus vulputate enim, pellentesque dapibus arcu est sit amet massa. Aliquam bibendum cursus nisi pellentesque elementum. Phasellus arcu velit, eleifend sit amet felis vel, vehicula sodales quam. Phasellus et facilisis libero. Nunc non nisl sapien. Maecenas tincidunt auctor nunc, sed pulvinar tortor molestie at. Suspendisse placerat ligula eu ex dapibus, luctus cursus enim ornare. Mauris eget posuere tortor, eu luctus purus. Nunc accumsan sagittis arcu, et pulvinar augue efficitur ut. Integer porttitor nunc eu quam gravida interdum. Maecenas congue dui eu sem iaculis, sed faucibus diam faucibus. Phasellus dictum nibh vel erat efficitur, sed congue ipsum tempus. Maecenas justo elit, efficitur nec mollis a, fringilla in diam. Praesent dolor nisl, sagittis finibus lorem in, lacinia dignissim ante. Cras bibendum tincidunt dui ac volutpat. In nulla leo, sagittis a odio ac, imperdiet ullamcorper quam. Curabitur ac tempor ipsum, id commodo ante. Donec lobortis ipsum in ex auctor posuere. Nunc eu magna sed augue ultricies tincidunt ut at metus. Etiam sed auctor sem. Praesent ut pulvinar mi. Phasellus lorem ipsum, pulvinar quis libero vitae, varius interdum sapien. Nullam dignissim suscipit eros, id hendrerit metus commodo vitae. Donec vehicula, massa non sodales facilisis, dolor eros placerat magna, ac pharetra dolor velit eu leo. Duis scelerisque eleifend justo, sit amet volutpat dolor dictum eget.




Material de Referência e Atos


  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla ultrices viverra libero, varius eleifend lorem tincidunt eu. Praesent feugiat, leo sed auctor sollicitudin, ligula felis aliquam tortor, vitae mollis metus lacus pretium augue. Pellentesque ac est rutrum, tristique erat eget, placerat eros. Pellentesque felis turpis, euismod ut ligula at, dapibus placerat tortor. Pellentesque rutrum sollicitudin auctor. Curabitur tincidunt nunc quis ante convallis volutpat. Etiam elementum, purus sit amet efficitur mollis, justo turpis mollis elit, quis lacinia nisl nisl quis nisl. Quisque at leo malesuada, accumsan nisi vel, venenatis libero. Phasellus tincidunt odio quis justo mollis, ut vestibulum erat condimentum. Phasellus at tortor elit. Praesent vitae tincidunt ipsum. In vitae nisi eu nulla feugiat interdum id nec augue. Aliquam condimentum feugiat dolor. Pellentesque faucibus eu sapien non pharetra. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus rutrum velit nec fringilla elementum. Aenean suscipit posuere nulla. Aenean scelerisque magna vitae nisi facilisis, non maximus ipsum faucibus. Maecenas eu nibh erat. Phasellus vel ipsum eu dui hendrerit maximus. Donec quis ipsum urna. Nam tellus sem, varius a suscipit vitae, pellentesque quis lorem. Nulla imperdiet diam sapien, et tincidunt est feugiat ac. Vestibulum non felis malesuada nulla venenatis hendrerit at a lorem. Mauris eu ex ligula. Fusce rhoncus erat consectetur ligula placerat, non volutpat enim hendrerit. Proin at sapien in mi venenatis egestas in at ligula. In purus ligula, varius in mollis ac, semper sit amet sem. Nam imperdiet mollis arcu, ac vehicula ex scelerisque nec. Vestibulum eget lacus sed leo bibendum porta at in mauris. Aenean id lacus ac tortor varius tincidunt. Vivamus vitae rhoncus mauris. Nulla ut porta metus, a ullamcorper dolor. Aliquam nec erat nisi. Duis interdum lacus sit amet mi porttitor, sed laoreet neque facilisis. Curabitur tempus, elit vel lacinia hendrerit, magna lacus vulputate enim, pellentesque dapibus arcu est sit amet massa. Aliquam bibendum cursus nisi pellentesque elementum. Phasellus arcu velit, eleifend sit amet felis vel, vehicula sodales quam. Phasellus et facilisis libero. Nunc non nisl sapien. Maecenas tincidunt auctor nunc, sed pulvinar tortor molestie at. Suspendisse placerat ligula eu ex dapibus, luctus cursus enim ornare. Mauris eget posuere tortor, eu luctus purus. Nunc accumsan sagittis arcu, et pulvinar augue efficitur ut. Integer porttitor nunc eu quam gravida interdum. Maecenas congue dui eu sem iaculis, sed faucibus diam faucibus. Phasellus dictum nibh vel erat efficitur, sed congue ipsum tempus. Maecenas justo elit, efficitur nec mollis a, fringilla in diam. Praesent dolor nisl, sagittis finibus lorem in, lacinia dignissim ante. Cras bibendum tincidunt dui ac volutpat. In nulla leo, sagittis a odio ac, imperdiet ullamcorper quam. Curabitur ac tempor ipsum, id commodo ante. Donec lobortis ipsum in ex auctor posuere. Nunc eu magna sed augue ultricies tincidunt ut at metus. Etiam sed auctor sem. Praesent ut pulvinar mi. Phasellus lorem ipsum, pulvinar quis libero vitae, varius interdum sapien. Nullam dignissim suscipit eros, id hendrerit metus commodo vitae. Donec vehicula, massa non sodales facilisis, dolor eros placerat magna, ac pharetra dolor velit eu leo. Duis scelerisque eleifend justo, sit amet volutpat dolor dictum eget.